Български тълковен речник 1997: Андрейчин, Л., Георгиев, Л., Илчев, Ст., Костов, Н., Леков, Ив., Стойков, Ст., Тодоров, Цв. София: Наука и изкуство, Четвърто издание, допълнено и преработено от Димитър Попов. // Balgarski talkoven retchnik 1997: Andreytchin, L., Georgiev, L., Iltchev, St. Kostov, N., Lekov, Iv., Stoykov, St., Todorov, Tsv. Sofia: Nauka i izkustvo, Tchetvarto izdanie, dopalneno i preraboteno ot Dimitar Popov.
Илиева, Т. 2021: Семантичната модификация и лексикалната неологизация – средства за обновяване на българския лексикон. // Любословие 21, с. 293–310. . 01.04.2023 // Ilieva, T. 2021: Semantitchnata modifikacia i leksikalnata neologizacia – sredstva za obnoviavane na balgarskia leksikon. // Lyuboslovie 21, s. 293–310.
Касабов, Ив. 2013: Типове значение на думата и лексикографски дефиниции. – In: 70 години българска академична лексикография: Доклади от Шестата национална конференция с международно участие по лексикография и лексикология, София, Институт за български език „Проф. Л. Андрейчин“ – БАН, 24–25 октомври 2012 г. София: Академично издателство „Проф. Марин Дринов“, с. 48–58. . 01.04.2023 // Kasabov, Iv. 2013: Tipove znatchenie na dumata i leksikografski definicii. – In: 70 godini balgarska akademitchna leksikografia: Dokladi ot Shestata nacionalna konferencia s mejdunarodno utchastie po leksikografia i leksikologia, Sofia, Institut za balgarski ezik “Prof. L. Andreytchin” – BAN, 24–25 oktomvri 2012 g. Sofia: Akademitchno izdatelstvo “Prof. Marin Drinov”, s.48–58.
Френско-български речник 2016: под редакцията на А. Чаушев. София: Колибри. // Frensko-balgarski retchnik 2016: pod redakciata na A. Tchaoushev. Sofia: Colibri.
Aragón Cobo, М. 2009: La sauce des tropes dans le lexique de la gastronomie française : approche sémantique et
pragmatique. // Neuphilologische Mitteilungen, vol. 110, No. 1, p. 7–26. . 04.04.2023
Lala, M.-Ch. 2005: La métaphore et le linguiste. // Figures de la psychanalyse, 1 (no 11), p. 145–161. . 28.03.2023
Le Nouveau Petit Robert 2015: Dictionnaire alphabétique et analogique de la langue française. Paris : Le Robert.
Le Trésor de la Langue Française informatisé 2023: 03–04.2023.
Tsai, Ch. 2017: Analyse lexicale des verbes culinaires dans les dictionnaires spécialisés. // Revue française de linguistique appliquée, 1 (vol. XXII), p. 117–129. . 28.03.2023